Arga katter får... Parkeringsböter!

Då var sommaren slut och så även bloggavbrottet.

Hade kunnat börja med att berätta om en härlig sommar. Om alla roliga fester, sköna bad och solbrännan som sakta börjar avta. Jag hade kunnat skriva om den fantastiska Malta-resan, den tokiga Västeråsturen till Powermeet, den trevliga kräftskivan i hembyn, den exotiska aftonen i urskogen, Viby marathon eller rent av om den här lördagens trevliga kväll i en stuga i Åsbro. Men så blir det inte.

Istället startar jag med en bitter kommentar om en dam. Damen i fråga parkerade sin bil på vår lastbilsparkering, varvid hon som sig bör fick böter av Securitas.

In kommer hon sedan, med böteslappen i handen, tränger sig före hela kön, ställer sig bredvid den stackars killen som höll på att betala och sätter igång att gorma och skrika på mig om vad f-n det är frågan om så både han och några andra i kön ser helt förskräckta ut. Ska inte gå in på detaljer om vad hon sa, blir lite tråkigt att läsa en blogg med så många censurtecken... ;)  

på det hela
taget så handlade hennes utskällning om att vi var idioter, att hon minsann inte tänkte betala några böter och att jag skulle lösa situationen med hennes lapp.

Att försöka tala med en förbannad person som står och skriker är inte helt lätt. Frågade henne vart hon stod någonstans och hur länge hon stått där. Hon pekade bort mot lastbilsparkeringen och sa att hon stått i 7 minuter. Att hon gått in för att handla och på skylten står det att parkeringen är till för våra kunder, vilket hon ju var.

Jag förklarade att det är en lastbilsparkering, vilket det också sitter skyltar om, varpå hon vrålar att hon ju HAR EN LASTBIL! (Det hade hon inte.)

Eftersom hon då enligt egen utsago stått inom en rimlig tid, handlat och står på rätt parkering, kan jag inte ge mer svar än att hon får ringa till Securitas. Jag förklarar att det är dem som har hand om parkeringen och sätter böter, och endast dem som kan häva boten om det blivit något fel.

- Men det är ju NI som anställt dem! Det är ju ER parkering, skriker hon.

Jag säger igen att jag tyvärr inte kan göra något åt boten, utan hon måste ringa till Securitas om det blivit fel och hon vill ha den hävd. Då kastar hon boten på disken och fräser;
- Då kan ju DU ringa dem då!!!

Förstår inte riktigt hur hon får det till att vara mitt fel att Securitas satt böter på hennes felparkerade bil... Såvitt jag vet har jag varken ställt hennes bil där eller satt på mig en väktardräkt och gått ut och lappat bilar... Inte heller har jag ringt till Secen och bett dem komma och lappa just den bilen.

Jag ger tillbaka lappen och ber henne att antingen ringa Securitas eller återkomma på måndag när min chef är där, jag kan ju som sagt inte göra något åt boten ändå. (Hon lugnar sig något och ber om ett nummer till chefen, vilket hon får, och jag kan återgå till att ta hand om kunderna i kön igen.)

   För ett par veckor
sedan fick jag en fortkörningsböter. Och visst, jag ska inte sticka under stol med att boten var irriterande och att jag muttrat över den. Men det skulle aldrig falla mig in att skälla på någon annan för att JAG kört för fort. Eller på någon annan för att POLISEN gjort sitt jobb. Det är bara att betala och se glad ut, och försöka lätta på gasen i fortsättningen...  
Men vissa verkar ha ett behov av att få skälla på någon annan, och det var väl lättare att skälla på mig än på Securitaskillen...   


RSS 2.0