Bada? Nån?

Jag undrar om jag är den enda som går och köper en bikini när det är 30 minus ute?

   Trekantsbikini  Den satt inte riktigt lika snyggt på mig, tyvärr, men nu har jag iallafall en bikini till sommaren... Om det nu blir nån sån i år... Ska tydligen komma ÄNNU mer snö nu i veckan. Tycker det borde vara slut snart...

Har du sett den här bilen?

Det är som en riktigt dålig Norgehistoria. Ändå kan jag inte sluta skratta...

Har du sett den här bilen? 


Semmeldagen


Idag har jag fått baka mängder av semlor. Och blivit hotad av en dam.

Dam: - Du... Hur är era semlor egentligen?

Jag:   - Åh, De är väldigt goda!
Dam: - Kan du lova det?
Jag:   - Ja, absolut! Och de här har jag precis gjort, så de är helt färska!

Dam:  - Ja, ok, men då tar jag två stycken...

Jag hämtar två semlor och damen betalar. Hon tar upp semmelkartongen och ska precis gå när hon vänder sig om och spärrar ögonen i mig...

Dam:  - Och jäklar dig om de inte är goda nu...!

Jag undrar vad som skulle hända om hon inte tyckte om dem... ?

Jag har faktiskt också ätit en semla idag. Tog en sväng hem till farmor efter jobbet och bjöd henne på en. Hon blev glad över att få lite sällskap en stund, och över semlan, även om jag inte riktigt förstod hur hon lyckades äta semla med sked... Ett av livets små mysterium...


                                 



På en Torsdag? Jo, jag tackar...

Igår var jag ledig från jobbet. Hade inga speciella planer för dagen, förutom att lämna en klänning till min syster. Hade köpt den på nätet, men den var alldeles för stor. Min syster är ju lite längre, så den satt bättre på henne, och dessutom är ju hon lite mer "pysslig" och kan fixa till den så den sitter helt bra.

Innan jag åkte till syrran hade Nina och jag bestämt att vi skulle åka till Marieberg när jag kom hem. Sagt och gjort. Vi åkte till Marieberg och helt plötsligt hade tre timmar gått! Vart tog de vägen? Ett par rundor i några butiker och varsin stor kaffe hann vi iallafall med. Och ett fynd var!

Väl tillbaka i Kumla bestämde vi oss för att gå ut och äta. Vi gick till en mycket trevlig restaurang som heter Ceasar. Vilken service! Och för att inte säga... vilken god mat! Väl där slog vi snabbt ihjäl ytterligare några timmar. Varför gör man inte sånt här oftare? Var riktigt trevligt att skämma bort sig själv med riktigt god mat, trevligt sällskap och lite vin en vanlig torsdag.

Men Torsdagen var inte den enda fika-dagen den här veckan. Idag blev det en kaffe efter jobbet också. Denna gång med en vän jag sedan tidigare bara känt på msn. Han har börjat jobba här, så det vore ju ganska fånigt om vi inte passade på att ses. Trots allt jobbar han ju nästan där jag bor.

På bibliotekets café tar de inte kort, så fick gå in på ICA först för att ta ut pengar. Framför mig i kön stod en man och hans lille son. När jag ställde mig bakom dem började grabben titta ner på golvet bakom mig. Han gick ifrån sin pappa och runt mig, hela tiden tittandes på golvet. Hade han tappat nånting? Han böjde sig ner precis bredvid mitt ben. Jag tittade ner. Undrade vad han hade tappat. Stod jag på nånting? Döm om min förvånng när han tog tag i uppvikningen på mina jeans och lyfte på dem! Pappan blev helt förskräckt och ropade väldigt generat; "Nämen vad gör du?!? Sluta med det där! Vad gör du?!??"
Strax därpå kom pojkens mamma och lyfte upp honom, både hon och jag skrattade lite och hon sa "Jag tror att han ville titta på dina klackar..." Och jag svarade, egentligen mest mot den lilla pojken; "Ja, det är bra! Man ska vara nyfiken!" Pappan såg mest ut som att han ville försvinna från jordens yta... Inte lätt att vara lättgenerad när man har småbarn! ^^


Kan den här lyktstolpen få fler Fans än Mona Sahlin?


Kan den här lyktstolpen få fler fans än Mona Sahlin?    Frågan är ställd på Facebook, och svaret ser ut att vara; Ja!
Mona Sahlin har i skrivande stund 3 699 fans. Lyktstolpen har 47 924.

Kan det vara så att man anser lyktstolpen vara mer rakryggad än Mona?

Gästfrihet

J     - Ahh, nu ska det bli gott med lite kaffe!
Jag - Åh, vad bra! Sätt på en kopp till mig också!

J tittar på mig med en retsam min och svarar:

- Tsss... Du vet vart bryggarn står.

Vilken gästfrihet! *Hrmpf!* 




                                   



 


Förr...

...Hade föräldrarna många barn, nu har barnen många föräldrar...

Verkar tyvärr bli allt vanligare i dagens Sverige att "kärnfamiljen" består av "mamma, mammas nya kille, halvsyskonets pappa, pappa och pappas nya fru". Eller ännu fler föräldrar. Tragiskt.

När jag var liten hade alla en mamma och en pappa i skolan där jag gick. När en flickas föräldrar plötsligt bestämde sig för att skiljas var det en stor grej. Våra cirklar hade rubbats. Det blev stor uppståndelse kring detta.
Numera verkar det bli ungefär lika stor förvirring när ett barns föräldrar INTE är skilda. Ok, det var nog (förhoppningsvis) en överdrift. Men ändå. Allt för vanligt att folk skiljer sig idag. Särskilt efter de fått barn.

 Tycker det här är en väldigt intressant fråga. Vad beror det på? Är det för lätt att gifta sig? Tar man för lätt på det? Tänker folk att "om det inte funkar kan vi ju bara skilja oss."? Kanske är det för lätt att skilja sig? Vad hände med "till döden skiljer oss åt?"

Förr gifte man sig en gång i livet. Och levde med den personen livet ut. Idag verkar folk ha hunnit gifta sig tre gånger innan de fyllt 30... Titta på den äldre generationen. De lever fortfarande med den de gifte sig med för 40 år sedan. Och älskar varann. Varför lyckas vi inte med den bedriften idag? Finns det för många alternativ? Finns det för många nya att träffa? Är det för lätt att byta partner? Nu när gränserna är öppna och vi lätt tar oss till andra sidan jorden på några timmar? Eller är det samhällets fel? (alla debatters favorit att skylla alla problem på) Är det så att samhällets syn på skilsmässor har gjort valet enklare? Trots allt går det ju inte att förneka att samhällssynen på äktenskap och skilsmässor förändrats radikalt över de senaste hundra åren.

Jag är medveten om att jag kan kasta sten i glashus här. Jag är inte gift, och när jag väl hittat min perfect match, så finns ju inga garantier för att HAN inte vill skiljas.

"Förr hade föräldrarna många barn, nu har barnen många föräldrar." Klockrent citat. Och om det mot förmodan inte framkommit av detta inlägg föredrar jag den äldre modellen.

Själv har jag två föräldrar som är gifta och bor ihop. Och nu är jag alldeles för gammal för att "skaffa" nya.
Så ni vet det, mamma och pappa ;) 

Härlig helg!

Jaha, då var det redan Måndag igen. Eller egentligen tisdag nu. Klockan är ju trots allt över 12. Den här helgen har gått fort. Kanske beror på att den tillbringats i goda vänners lag. =)

I lördags kom Hannah upp från Göteborg för att hälsa på. Supertrevligt! Vi satt och pratade en hel del innan det blev dags att göra sig i ordning för en utgång. Vi bunkrade upp med några drinkar och snart fick vi sällskap av Nina. Efter det dröjde det inte länge innan Martina och Elin också anslöt. Martina kom utan trosor.

Ja, det är inte så märkligt som det låter. Storyn bakom det uttalandet var att Martina köpt upp ett billigt lager underkläder som hon ska ha att sälja samt ge bort i present. Så hon hade tänkt ta med ett par till mig som jag skulle få.

Mitt i en konversation om helt andra saker utropar Martina plötsligt;
- Nej! Jag glömde ju dina trosor!

Och då hade jag ingen aning om att hon hade köpt detta lager, eller att jag skulle få några underkläder. Så både jag och alla andra tystnade och tittade lite förvånat på Martina. Tror att vissa även hann titta lite märkligt på mig också. Kanske inte så konstigt. Varför hade Martina mina trosor? Men allt fick ju, som sagt, sin förklaring. Lovade Martina att jag skulle skriva om det på bloggen, so here you go Martina, detta är för dig ;)

Vi hade en riktigt trevlig förfest, och sen drog vi vidare ut i natten. Blev en mycket lyckad kväll.

På söndagen kom Anna upp från Skövde och vi hade en riktig mysdag. Vi satt i sängen och spelade spel i timmar! Blev många roliga/intressanta samtalsämnen. På eftermiddagen kom Vendela och vi fikade lite. Senare på kvällen såg vi på film. Till filmen hade vi vindruvor, apelsin och choklad. Ännu mera myspys med andra ord...

Det värsta med denna helg är att man goffat i sig alldeles för mycket skräp... Blev både Pizza och Tårta förutom chokladen och frukten vi smaskade på till filmen... Hej hej roddmaskin!

Helgen i bilder;

                                                                 
                                                        

 


RSS 2.0