Nyår - Sammanfattning av ett decennium

Jaha, Nyårsafton idag då. Hade tänkt göra nån slags årsredovisning, men sen slog det mig att det inte bara är detta år som är till ända, utan ett helt decennium. Milleniets första decennie dessutom!

Så vad har dessa 10 år haft att bjuda på? Jag skulle vilja sammanfatta det som ett decennium i vänskapens tecken! Så många goda vänner som jag träffat under den här perioden kan det nog inte beskrivas på ett bättre sätt. För en lite längre beskrivning skulle jag kunna lägga till; Det har varit ett decennium av vunnen vänskap, härliga resor och förlorad kärlek. Fantastiska minnen för livet från både högstadie, gymnasium, arbetsliv och inom den privata sfären.

Det här decenniet har haft mycket att bjuda på. Och konstigt vore väl annars, det är ju ändå 10 år som gått...

För det första har släkten utökats. Både svåger (säger man svåger när de inte är gifta?) och systerdotter har tillkommit. Något jag är oerhört glad och tacksam över! Även kusinerna har funnit sina loved ones. (hoppas på många bröllop under 10-talet) ;)

Sen kommer vi till den stora punkten för det här decenniet, som jag nämnde tidigare. Vänner. Härliga, underbara vänner! Nämner inga namn under denna punkt, då jag säkert skulle glömma allt för många viktiga personer, Men Sverige är numera ett land fullt av goda vänner, Från Skåne i Söder till Lappland i norr. Men vi kan börja med högstadiet. Det var ju där det här decenniet tog sin början. Och även många nya bekantskaper...
Efter det kom vi till den bästa tiden i mitt liv (so far), dvs: Gymnasiet!

På en så liten skola som Vadstenagymnasiet blir stämningen väldigt familjär. Alla känner alla. Och med två så pass inriktade linjer får man ett gäng människor med ganska lika inställning till livet och dess utmaningar. Därmed inte sagt att alla var lika. Tvärtom, så var det snarare en skola av individualister som visste vad de ville, men trivdes utmärkt i grupp. Och vilken grupp sen! Det här är en tid jag mer än gärna skulle göra om. Och människor jag mer än gärna träffar igen, vilket jag också gör! Vissa mer än andra såklart. Några springer man på uppe på stan, kramas och tar en snabb pratstund. Andra åker man runt i sverige för att umgås med, och vissa pratar man med på msn. Fantastisk uppfinning by the way!

Efter gymnasiet hamnade man på ett jobb. Även här har jag träffat många goda vänner, både kunder, väktare och framförallt arbetskamrater. När jag fått heltid på detta jobb flyttade jag mitt pick och pack till Kumla. Här kan man väl säga att vänner kommer och går... Eller rättare sagt; flyttar till Örebro ;)

Vad har hänt med kärleken under detta årtionde då? Jodå, Har allt fått ett smakprov av den varan också, både i form av pojkvänner och dater... även om det tyvärr inte blivit nått som varat i längden i annan form än vänskap...

Intressen har varit något som skiftat. Vilket väl iof. inte är så konstigt. Vem har samma intressen när de är 13 som när de är 22? Det har funnits intressen jag haft, som jag har tappat, och det har funnits intressen jag inte haft, som tillkommit.

En gång i tiden var min dröm att lära mig spela gitarr. Jag fick en gitarr av mina föräldrar. Plinkade lite på den, men det lät aldrig särskilt bra. Jag fick börja på musikskolan. Var inte alls nöjd med min lärare. Hon ville bara plinka och spela gamla, trista låtar. Jag ville lära mig spela ackord. Inte förrän sista terminen jag gick hos henne gick hon med på det. Men då hade jag redan tröttnat. Tyvärr lärde jag mig aldrig att spela gitarr. Man kanske borde ta upp det igen...? 

Ett intresse som tillkommit är fotografering. Det hela började med en fotokurs på gymnasiet. Wow! Det här var nått jag verkligen gillade och tyckte var kul. Fick en systemkamera i studentpresent, något som används flitigt. Tycker fortfarande att det är grymt kul att plåta! 

Ett bestående intresse är resor! När jag var liten hade vi husvagn. Vi tog den och ställde i ett landskap och sen åkte vi runt och tittade på sevärdheter som fanns i det landskapet. Numera åker jag mest för att träffa vänner och bekanta i Sverige, men däremot har jag siktet inställt på att utforska Europa och övriga världen. Det finns så mycket att se!

Senaste året har ännu ett intresse tillkommit. Porsche carrera cup. Wonderful! 

Det har även bjudits på en del utmaningar under 00-talet. Den största för mig var att ta Skepparexamen. Jag som i princip aldrig åkt andra båtar än turistbåtar och finlandsfärjor innan. Men att läsa Navigation är ett val jag inte ångrar. Jag är riktigt stolt att jag klarat både skärgårdsskeppar och kustskepparexamen!

En annan utmaning var att ta sig över kanten till stupet. Bokstavligen. Vi skulle fira oss ner för en bergvägg, och jag som är höjdrädd står där uppe och skakar som ett asplöv. Men att ge upp? Nej! Att vara den enda som tar vägen ner? Aldrig! Så jag spänner på mig utrustningen och min oerhört finkänslige lärare som vet att jag är höjdrädd säger;
- Ja, man ska inte sticka under stol med att klättring är en farlig sport. OM båda vajrarna går av trillar man ner. Och då kan man dö!
   Tack! Nu känns det mycket bättre!
Men jag klarade det. Och inte bara det. Det var så roligt att jag ville göra det en gång till!    

Nu ser jag med spänning fram emot vad både 2010 och 10-talet har att ge... Mina förhoppningar för 2010 är att alla nära och kära får vara friska och må bra och att alliansen vinner valet, och förhoppningen för 10-talet är kärlek. Både privat och ute i världen! I övrigt hoppas jag på många härliga resor och en och annan spännande utmaning!

Le Gra,
           Channah

Dan före dan...

Vad tiden går fort... Tänk att det är julafton i övermorgon! Svårt att tro...

Vet inte varför julstämningen inte vill infinna sig. Jag har pyntat, köpt alla julklappar, slagit in dem, druckit glögg ett par gånger och julmusiken går varm i spelaren. Dessutom är det snö ute. Allt är vitt och fint och det är ruggigt kallt. Ändå känns det inte som att julen är nära.

Idag har det varit en väldigt trevlig dag! Började med att jag fick en gullig komplimang/kommentar av en kund. Sånt kan man leva länge på! Dagen fortsatte med mycket skratt och skoj på jobbet, med en hel del lågvattenmärken till skämt. Småskrattar fortfarande lite för mig själv när jag tänker på Henkes skämt om den frysta Papegojan... haha.

Efter jobbet åkte jag hem till mina föräldrar. Idag hade de skift. När jag kom dit var bara paps hemma, vi tog en kaffe och satt och pratade lite en stund, om skidåkning, författare, mössor och julklappar... Sen kom mamma hem. Då var det pappas tur att åka iväg till bror sin en stund. Mor och jag satt och pratade tills en säkring gick. Lagom tid för mig att åka hem då medan hon gick ut och fixade den.

När jag kom hem hade jag ingen större inspiration för matlagning, men fick syn på en god vän på msn och vi bestämde oss för att äta tillsammans. Sagt och gjort så blev det en tur till Östansjö. Mycket trevligt! Timmarna flöt iväg och snart var det dags att åka hem igen.

Dan före dan... Ja, sannerligen går tiden fort... 



                                        
                                             Jag på Jobbet...

( Måste tillägga... Freddie tyckte att denna bild såg ut som en modellbild, med tillägget "om det inte vore snus i bakgrunden så skulle det kunna vara reklambild för nått...typ". Men hallå! Det är ju snusreklam ser ni väl ;-) 
Försöker flirta in mig hos Swedish Match... ;-)  )


Bra läsning i Metro

Och när vi ändå är inne på Stockholm kommer jag osökt att tänka på regeringen. Det har ju gnällts en hel del från den röda sidan om regeringens förändring av sjukförsäkringen, därför blev jag grymt nöjd när jag läste detta i metro, och då ska man även tänka på att detta (artikelförfattaren) är en person som egentligen inte är anhängare av den borgerliga regeringen.

Några utdrag från artikeln;

"Regeringen har avskaffat den passiva förlängningen av sjukskrivningen och i stället prövas regelbundet om andra uppgifter eller yrken kan passa och ett ambitiöst system för rehabilitering är sjösatt. Sedan dess har långtidssjukskrivningarna halverats."

"På vägen har regeringen också begått misstag, skapat förvirring om vad som gäller och skyllt ifrån sig på handläggare när det ett tag såg ut som att cancersjuka skulle tvingas arbeta. Det är illa och de förtjänar allt skäll de får för det. Men jag ser hellre att de begår några misstag när de släcker en brand än att de låter det brinna – eller häller på bensin, som den förra regeringen."

Mycket bra artikel! Och som sagt; Bättre att göra några misstag när man släcker elden, än att låta det brinna eller hälla på bensin.

Kommer att bli ett spännande val 2010, och jag hoppas, önskar och tror att vi får behålla den regering vi har idag! Om Mona Sahlin blir statsminister kan det ju inte gå annat än utför...

Ledig dag i Stockholm

Hade en superhärlig dag i Stockholm igår, trots snöyra och försenat tåg hem =)
Kvalitétstid på lediga dagen! Gjorde ett fynd på julmarknaden, och hittade även en skön mössa med ett mycket passande märke - Börjesson - som nu bor på min hatthylla här hemma.
Att jag dessutom hade ett mycket trevligt sällskap gjorde ju inte det hela sämre! Hoppas på och Ser fram emot fler liknande dagar... Och utan att säga för mycket kan jag nämna att när jag kom hem och i säng somnade jag med ett leende på läpparna... ;)


Relax

Jag och Nina har funderat på att besöka detta under mellandagarna; Gustavsviks Relax
Låter väl helt ok? Eventuellt blir det några andra som följer med också, beror på vilket datum det blir... 

Men nu till det roliga med denna informationssida... Jag citerar;

"I den eleganta Relaxavdelningen råder lugnet. Här finns bastu, ångbastu, varmrum, hårtork, dags- och månadstidningar, lokaltelefonsamtal, web.corner, akvarium, bubbelpool och solarier."

Visst är det underbart? Det finns LOKALSAMTAL i relaxen!

Kan fundera lite på varför man tar upp en sån grej? Hurra, hurra! Det finns lokaltelefonsamtal i relaxen på Gustavsvik, dit måste vi åka!

Är inte lite av tanken med en relax att man ska koppla BORT omvärlden? Eller är tanken med att nämna detta att man ska veta att man har möjlighet att ringa och skryta för alla som går ute i kylan hur skönt det är i bubbelpoolen?

Vinterland

Ok, nu är det allvar här, VEM la Kumla i Sibirien i natt?? Riktigt, riktigt kallt idag... 

Låset på bilen frös fast, så jag fick klättra in genom bagageluckan för att ta mig till förarsätet... Kände mig ungefär lika smidig som en lastbil... Tur iallafall att ingen såg mig! 

Lämnade in bilen på verkstan (igen!) imorse och sen gick jag hem. KALLT! Fick nästan ångest när jag tänkte på att jag skulle behöva gå tillbaka och hämta bilen senare... Det är förvisso inte så långt att gå, men när det är kallt blir varje meter plötsligt tre... Det är lite som med mjölkeffekten. Hur lite du än har i glaset när du tappar det, så blir det alltid dubbelt så mycket när det ligger på golvet. 

Såhärdags på året brukar jag vara färdig med alla julklappar, eller iallafall nästintill. I år är jag bara klar med en persons julklappar. Min systerdotters... Har inte ens fått önskelistor från nån annan än, så det blir till att fundera på vad som kan passa... Har iof. vissa ideér som jag tror skulle uppskattas... 

Hur är det annars med julstämningen? Nja, sådär får jag lov att säga... Julmusiken går varm i spelaren, granriset hänger på balkongen, tomtarna står på plats och adventsstaken är tänd... Men nä. Det enda som gör att det känns som att det snart är jul är att det är så kallt ute.  

Läste förövrigt nått i tidningen häromdan som fick mig att le. De brukar ställa frågor till ett antal personer och en av frågorna var "Vilken seriefigur påminner din partner mest om?" Varpå en man svarade "Hon är en blandning av Modesty Blaise och Lilla Plupp." Haha! Underbart svar! Men hur ska man tolka det? Är hon en galet sexig kvinna som bor i fjällen och umgås med en lämmel? Har hon tovigt blått hår, är en hand hög och skjuter bättre än James Bond? Är hon en skurkarnas skräck som kan prata med djur?


                   +                 = ?
                              Plupp                                                                                                       Modesty



                                                                                                            

RSS 2.0