Vad gör jag för fel?

Jag har gjort stuvad spenat. Ja, sån fryst, färdig som man bara ska koka upp. För det första är den väldigt mycket grönare än den borde vara... och för det andra så smakar den... ingenting!

Läser på förpackningen att man kan krydda lite extra. Kryddar på av diverse sorter som finns i kryddhyllan.
Nu smakar den... Vitpeppar.

*suck* Bara att vänta tills vi får spenat på jobbet nästa gång då...

(Hoppas att man blir stark även om spenaten är smaklös, för mitt oljelock sitter som berget!)

Milano

Äntligen börjar det bli vår även i Sverige! Kände mig lite tveksam när vi kom hem i söndags, från ett varmt, soligt sydeuropa, till ett land täckt med snö...

Resan var kanon. Regnade lite när vi landade i Bergamo på torsdagen, men sen har vi haft toppenväder. Maten har varit god, vinet bra, italienarna lika charmiga som alltid, pengarna har räckt och skratten har varit många.

När vi kom till Milano skulle vi börja med att hitta vårt hotell. Det är ju inte så svårt. Det vill säga, om man använder rätt karta... Det gjorde inte vi. Vi hittade centralen på Ninas karta, och vår gata. På väg dit skulle vi passera ett visst antal andra gator. Det var bara det att ingen av gatorna på kartan fanns i närheten, och ingen av gatorna i verkligheten fanns med på kartan eller i gaturegistret. Märkligt.

Efter lite irrande hittade vi en karta på en kiosk, och insåg att kartan vi tittat på bara visade de centrala delarna, och att det vi trodde var centralen på kartan var en annan järnvägsstation. Men när vi väl hittat den rätta kartan hittade vi också hotellet. 5 minuter från centralen. Perfekt.

Väl inne på hotellet möttes vi av Albert Einstein i receptionen. Ja, hans kopia iallafall. Vi fick nyckeln till rummet och gick in i hissen för att åka upp. Där fanns våning 0, våning 5 och våning 6...

Sedan blev det en tur ner till centrum för att äta mat och titta på några av sevärdheterna. La scala var en besvikelse. Fulaste byggnaden i hela stan... (Var förmodligen jättefint innuti, men dit gick vi aldrig). Doumon däremot var minst lika pampig som vi hade tänkt oss. Liksom Galleria Vittorio Emanuele. Vilka pampiga byggnationer!

Dag 2 vaknade vi av att solen sken in genom fönstret. Mmm, frukost!

Frukosten blev lite av en besvikelse då vi kom ner till en pyttelien espresso och en torr fralla. Men när vi gick ut genom dörren blev humöret genast på topp! Sol och 20+, vad mer kan man begära? Ja, just ja, alla de där blickarna, leenden, hälsningarna och söta kommentarerna vi fick på vägen gjorde ju inte saken sämre direkt.

Vi hade spanat in en park på kartan och dit gick färden. På vägen köpte vi jordgubbar som vi sedan avnjöt i solskenet i parken. En andra frukost som gjorde morgonen fulländad. Resten av dagen gick åt till att titta på sevärdheter. Vi såg arenan, slottet, nationalmuseum (utsidan), Doumen och Naviglikvarteren.

Doumen var helt makalös! Så otroligt fin! Vi tog en tur både inne i kyrkan och uppe på taket. Det fanns mycket att se. Och utsikten gick inte av för hackor! Dessutom fick vi ju lite träning i trapporna eftersom vi var för snåla...ehm... jag menar... för hurtiga, för att ta hissen.

Vi blev dock lite irriterade på folk inne i kyrkan. Utanför dörren där man gick in stod enorma skyltar om att man inte fick fotografera i kyrkan. Ändå blixtrade det precis överallt där inne. Ganska respektlöst.

Längst en gata i södra delen av stan fanns en mängd barer. Här går vi och tar en pubrunda ikväll, bestämde vi. Sagt och gjort. På kvällen begav vi oss ner mot stan för att gå till den gatan. I början av gatan fanns en stor piazza. Där ute var det enormt mycket folk. Jaha, tänkte vi, här ska det väl vara nån tillställning ikväll. Vi gick vidare ner mot barerna. Men där var det folktomt. Överallt. Alla var på torget. Där fanns en bar som inte hade några bord. Folk gick dit, köpte sitt och gick sen ut på torget. Och eftersom vi ville ta seden dit vi kom gjorde vi likadant.

Drinkarna var billiga. 3 euro för de enkla, och 5 för de lite mer avancerade. Och det var inte fråga om 4:a eller 6:a här, utan det var nog minst 10:or... Starka var de iallafall.

På torget gick vi runt och minglade med italienarna. Här var det nämnligen ytterst få turister, det var hit stadens invånare gick på helgen. Precis vad vi var ute efter med andra ord.

Det blev en mycket trevlig kväll där det bl.a. talades om de galna parkeringarna i stan, huruvida det inte var märkligt att vi var några hundra personer som stod och drack framför en kyrka, skillnaden mellan Sverige och Italien och så givetvis lite språkundervisning... (De förklarade f.ö. att det inte alls var konstigt att dricka alkohol framför en kyrka, då kyrkan är en del av folket, och folket en del av kyrkan och därmed kan man dela med sig av alla delar av livet där)

Vad mer kan jag berätta om resan? Jag kommer inte på så mycket just nu... Milano är en fin stad, men jag måste säga att jag tycker mer om de andra, södra, städerna jag besökt i italien. Efter dessa dagar kände både Nina och jag att vi gjort stan. Vi har sett allt vi ville se och gjort allt vi ville göra. Det var kul, men man har inget behov att att återkomma som man ibland kan känna efter en resa.

Lägger upp ett par bilder här, fler finns på facebook =)

                            
                             Doumo

                             
                              Doumons tak

                              
                               Gallerian Vittorio Emanuele


               

Ett lysande byte


Kund: -
Har ni billampor?
Jag:   - Javisst, vilken sort vill du ha?
Kund: - Hmm. Nä, jag ska inte ha nån lampa. Jag ska ha en wunderbaum!

Planer på Plan

Dagens funderingar...

* Varför kallar de den "Köttsoppa", när det nästan bara är grönsaker i den?
* Varför har "måste-göra" listor aldrig något roligt innehåll?
* Och varför skjuter man alltid upp saker till sista stund? (Eller är det bara jag...?)

Nu är det bara 2 veckor kvar tills vi lyfter mot Italien. Hade lite funderingar över packningen. Vi ska ju endast ha handbagage med oss, så jag funderade på om man verkligen får ha med sig t.ex. en rakhyvel i handbagaget. De brukar ju kunna vara lite kinkiga med sånt där på flygbolagen...

Nina skickade en länk till mig där det är listat precis vad man får ta med och inte, och vad som får vara i handbagaget och vad som ska befinna sig i lastutrymmet.

Visste ni att man får ta med sig en yxa på utlandssemestern? (Dock endast i lastutrymmet...) Det kan ju vara bra att veta...!

Även stekpannor ska vara i lastutrymmet, men gasvapen får man inte ta med sig. Märkligt. Inte heller sprängämnen är tillåtet...

Skjutvapen får medtagas efter överrenskommelse med flygbolaget...

Hmmm, ja, jag ska nog klara mig rätt så bra, har inte tänkt ta med varken stekpanna eller skjutvapen till Milano.

Och vad som gällde för rakhyveln? Jo, om skaftet är i plast och metallbladet är fastgjutet i det får man ha den i handbagaget. Tur! Inga chewbacca-ben i Milano inte! ;)



                          

RSS 2.0