Nu är det Jul igen...?

Helt otroligt. Nu har de börjat göra reklam för Julbord. Ja, du läste rätt. JULBORD. I September!

Scam

Blivit utsatt för ett bedrägeriförsök på facebook idag. Helt sjukt vilka idioter det finns, vissa drar sig verkligen inte för nånting!

Mitt ex skrev till mig. Kopierade samtalet, (inklusive felstavningar) och Följande var konversationen:

A: - Hej
Jag: - Hej!
A: - Jag är i en djup röra och jag vet inte hur jag ska säga det här
Jag: - Vad menar du??
A: - Jag är strandsatta i London
Jag: - I London? =O  Hur kom du dit? Och varför kommer du inte därifrån?
A: - alla pengar jag hade på mig med mitt kreditkort och telefon stals
Jag: - Logga in på msn... Lättare att prata där.
A: - Jag kom hit med en kompis på semester
Jag: - Var är din kompis nu då?
A: - Han är här med mig, har han ett sår på huvudet.
Jag: - Blev ni av med allt båda två?
A: - Gudskelov har vi fortfarande har våra liv och pass räddas
Jag: - Ah, vad bra :) Har ni biljetterna hem kvar också? har ni spärrat korten?
A: - Ja, Vi har en returresa hem som löv på några timmar
Jag: - Dåså, då kommer ni ju hem iallafall. =)
A: - Vi behöver din akuta hjälp
                  akuta
A: - Jag vill att du låna mig lite pengar så att vi kan balansera vårt hotell räkningar och sedan ta en taxi till flygplatsen ... jag lovar att återbetala den tillbaka till dig så fort jag kommer tillbaka

Behöver jag ens säga att det var ganska uppenbart att det här inte var Dreas??
Han/hon/den/de som skrev uttrycker sig ju som en skock får! Redan vid "Jag är i en djup röra och jag vet inte hur jag ska säga det här" stod det ganska klart att det inte var mitt ex som skrev... Han uttrycker sig inte så.
När personen (jag antar att det är bara en) kom till att han var strandsatt i London och hade blivit av med kort och telefon stod det klart att den var ute efter pengar. Skrev att han skulle logga in på msn, eftersom jag såg att exet var inloggad. Ingen skrev där.

Skrev till mitt ex på msn "jaså, du är i London du ;)" Och mycket riktigt så förstod han inte alls vad jag menade... Men han fick ju veta att nån var inne på hans sida och kunde byta lösenord.

Skrämmande att folk loggar in på andras konton och utger sig för att vara dem, och försöker lura deras kontakter... Hade denna person uttryckt sig annorlunda kanske man hade trott att det faktiskt var Dreas, och då hjälpt till med pengar... Hur man nu skulle kunna ge pengar till nån som blivit av med alla sina kort... ;)

Det finns verkligen idioter till ALLT!

 

 

 

                            


Fiskeboda!

I tisdags åkte vi till Fiskeboda med jobbet, för ett 24-timmars med andra stationer runt om i landet. Måste säga att det var GRYMT kul!!! Riktigt proffsigt arrangerat och bara en massa trevliga, glada, människor! Sånna här dagar får det gärna komma fler av!

Vi kom dit på förmiddagen och det första som hände var att chefen tog fram sin "bärbara", eller bärBAR kanske vore ett mer lämpligt ord... En väska klädd i sammet, med fyra spritflaskor i. Så vi satte oss på grabbarnas rum och tog oss lite groggar och öl innan vi gick upp till tältet och väntade på att det hela skulle börja. Kan tänka mig att vi stack ut en hel del när vi kom... En som hoppade på kryckor, en med långt skägg, Lena och Edin som är ett huvud längre än alla andra, och så jag med min fäbodjänta-tröja... Och så chefen då förståss. Honom var det nog ingen som missade den dagen... ;-)

Dagen började med ett seminarium uppe på herrgården. Kul att få höra hur andra stationer jobbar och vad som ska hända i framtiden...

Sen var det dags för lekar och tävlingar! Vi var tyvärr inte bäst på nånting, men vi var ju å andra sidan inte sämst på något heller... Började med att vi skulle paddla... Vi satt fyra stycken med förbundna ögon i en roddbåt och skulle paddla en viss bana, guidade av en som satt i fören och såg hur vi skulle åka... Det gick riktigt bra! Och kul var det! =)

En annan av lekarna var att lägga pussel. Man skulle få ihop en fyrkant av några masonitskivor i olika storlek och form. Den bästa gruppen klarade det på en minut. De sämsta på 33. Vi gjorde det på 8, så det var ju lite medelmåttigt, men huvudsaken är ju att det är kul, som man alltid säger när man inte vinner... ;)

När alla lekar var avklarade öppnade baren. Allt kostade 20 kr. Helt ok pris... Vi satt nere vid vår stuga och pratade och skrattade i väntan på kvällsmaten. Vi delade stuga med bl.a. Charlottenborg, ett mycket trevligt gäng!

Strax innan maten gick vi ner och satte oss på "uteserveringen" en stund. Oslagbar utsikt! Så fint att sitta där och se solen gå ner över Hjälmaren...

Efter maten började festligheterna... Nu var det inte tal om att hålla sig till sitt eget gäng längre, utan alla pratade med alla och det var hur kul som helst... Vi dansade natten lång och hade små roliga konversationer... En kille trodde att jag var 27... Ska man ta det som en komplimang eller en förolämning??? Nåja, han var ju söt, så han kommer väl undan med det ;)


                           
                              Utsikt från uteserveringen... synd att klaga! =)


Dreaming my life away...

Sitter och drömmer mig bort på fritidsresors hemsida...


Komplimanger, poliser och smärta

Inatt behöver jag inte klaga på tristess. Visserligen har det varit ganska lugnt med folk, men det innebär ju att man hinner med allt och lite till, och även en hel del småprat med väktarn, och det är ju alltid trevligt =)

Jag har kommit fram till att jag behöver bli bättre på att ta komplimanger. Det händer ju inte så ofta att man får en, men när man väl får det är man så oförberedd att man inte vet vad man ska ta sig till. Min reaktion brukar bestå i att jag rodnar så jag ser ut som Herr Tomat i ansiktet, får tunghäfta, och om jag har tur kan jag möjligen få fram ett "tack". Säger då personen nånting mer resulterar det i att jag börjar fnissa som en liten skolflicka och rodnar ännu mer. sexigt. Eller inte.

Det finns iof. en annan reaktion också. Den som kommer när man tror att utdelaren av kommentaren är ironisk...

På morgonen idag blev en man gripen av polisen utanför fönstret på jobbet. Vad han hade gjort har jag ingen aning om. Han kom åkande nerifrån vår parkering när en polis hoppade ut framför honom och visade stopp-tecken. De stod och pratade en bra stund utanför fönstret, och sedan gick de bort till polisbilen. En av mina kunder gick ut och kikade vad som hände och kom sen in och sa att polisen hade visiterat mannen och tagit honom med sig.

 Men Lastbilen då? Jo, den stod kvar. Mitt i vägen. Dörren var låst och nycklarna hade chauffören med sig. Man blir så glad när polisen inte kunde sagt att de tog med en chaffis och lämnade bilen där... Att de inte kunde ha lämnat in hans nycklar så vi fått flytta på bilen... Eller själva kört undan den. Eller låtit chauffören köra ner den. Han lär ju inte direkt smita ifrån polisen i en lastbil...

Ringde till polisen och frågade hur länge de skulle ha kvar mannen, eftersom hans bil stod i vägen. Fick till svar att det var omöjligt att säga, men att hon skulle hälsa patrullen att bilen var ivägen så de kunde göra nått åt det så fort det gick. Ja, det låter ju bra... (Om det inte vore för att "så fort det går" i polistermer mycket väl kan innebära 8 timmar, ett dygn eller två...)

5 minuter innan jag skulle gå hem fick jag plötsligt fruktansvärt ont i knät. Ingen aning om vad som hände, men den smärtan som uppkom varje gång jag böjde knät var obeskrivlig. Fick ha knät rakt och gå som en... ja... vad jag nu kan ha sett ut som... för att överhuvudtaget kunna gå. Inte roligt... Var ingen kul upplevelse att köra hem sen heller. Att trampa på kopplingen var en riktig pina! Tur att det finns hiss i min trappuppgång iallafall!!! 

Nu dags för sängen och hoppas att knät skärpt till sig tills jag vaknar! 

Den blomstertid nu kommer...

Fick en blomma av en kund på jobbet i helgen! Verkligen uppskattat! Kan ju inte påstå att det är nått som händer ofta... Om jag ska vara helt ärlig tror jag faktiskt inte jag har fått en blomma i hela mitt liv när jag inte fyllt år...

Kanske beror det på att folk vet att mina blommor alltid dör? Ja, i förtid alltså...

Hur som helst, den här ska jag verkligen försöka hålla liv i. Den har t.o.m. fått hedersplatsen på vardagsrumsbordet så jag inte ska glömma att vattna den. Ska fösöka att inte dränka den heller...

Varför fick jag då en blomma? Ja... det vet jag inte riktigt. Men det var ju en av våra stammisar som kom med den, så jag får nog chansen att fråga nån dag! =)

Enligt min chef har hans syster en blomsterbutik, så han kanske fått ett parti... Hur som helst så är det en väldigt fin blomma! =)

                            

RSS 2.0