Helgen som var...

Har varit kul, trevlig, mysig, och väldigt innehållsrik... (Ja, det är ju en definitionsfråga iochförsig, under lördagen var man väl ganska inaktiv under några timmar.) 

Jag har shoppat (Ok, Christian har shoppat...!), Festat, sett på film, jobbat på Ultran, ätit pizza, umgåtts med trevligt folk och haft en allmänt bra helg.   

Min far har fyllt år, men än har vi inte firat det, för nu under helgen har han varit med på ett stolleprov. Ultraweekend i Hallsberg. Han har sprungit ett 24 timmars-lopp! Men presenten ligger här redo och klar. Hade väl iof. kunnat ge honom den när vi var där, men jag antar att vi snart ska fira honom "på riktigt", så då är det bättre att han får den då... 

Kvällarna har blivit sena den här helgen... Och morgnarna tidiga! Som bekant, Jag och planering går inte alltid så bra ihop...  

Hade en riktigt kul kväll inne i Örebro med Elin, Christian och Christian i fredags. Började med uteservering vid Pastabaren och sen vidare in på Frimis där det dansades och var trevligt. Väl hemma i Kumla var vi runt 3, och sen skulle man upp och in till Hallsberg till 8, då det skulle jobbas på Ultran... Det var lite virrigt med vad man skulle göra där i början, men det löste sig ju snart... 

På lördagen blev det Zäta. Eller GE-spot som det heter numera. Trots att ingen säger det. Där fick ordet "kollega" en helt ny innebörd...! (Kan gå in närmre på det en annan gång.)  Kom inte i säng förrän 4 i morse, och började jobba på Ultran vid 6... Var faktiskt inte så jobbigt att komma upp som jag hade trott, och var riktigt trevligt där! Solen sken och folk var glada och trevliga. Hur man nu kan orka vara så glad när man har skoskav, kramp, blåsor, muskelvärk, m.m, m.m och dessutom sprungit runt 13 mil! Löpare är ett släkte för sig! =) 

Ikväll blir det iallafall i säng tidigt. Sent tre nätter i rad nu, och upp tidigt... Känner att jag inte klarar en sån omgång till nu. Jag börjar bli gammal...! 

Helgens låt; Rap das Armas
Helgens citat; "Ni är ju sånna där...kollegor!" alt. "Nu har jag mattan. Nu saknas bara kärringen!"
Helgens bristvara; Sömn 

Tack för en fin helg! =)


                          
                            Lite små-trött efter en helkul helg =)


                                  

De första stegen

Vissa är ju mer uppmärksamhetstörstande än andra... Igår var vi och firade min kusin. Alla satt i en ring i vardagsrummet och Eve var givetvis i centrum för all uppmärksamhet... Så då passade hon på att ta sina första steg!! =)
Alltså utan att nån höll i henne eller utan att hon höll i något. Otroligt att hon passade på att ta dem när ALLA tittade på henne!

På tal om de första stegen.... så är det snart dags att börja jobba igen... VILL INTE!!! semestern har varit alldeles för kort!
Var inne på jobbet och hämtade lite papper igår, lönebeskedet var ju trevligt att få, löneförhöjningar sitter alltid fint! =) För att inte tala om semesterersättning!

Var ganska mycket folk där, hoppas att det är lite lugnare första natten. Inte kul att börja med massa folk första arbetsdagen efter en längre ledighet...

Ångest?

Jaha, nu är semestern snart slut... Mindre än en vecka kvar... ångest och panik, vill inte tillbaka än!!!

Har ändå haft en helt fantastisk semester! Vädret har varit toppen hela tiden, och jag har hunnit med några turer hit och dit, badat, solat, festat och umgåtts med vänner och familjen.

Hade ju tänkt mig utomlands i år... Slovenien...Grekland... vore så nice att komma iväg! Men det längsta jag kom var Köpenhamn och det är ju inte fy skam det heller! Tvärtom hade jag en väldigt trevlig dag tillsammans med Hannah i den Danska huvudstaden, även om vi fick en och annan hjärtattack på museum och knappt fick ner drinkarna på uteserveringen. Misstänker starkt att de endast hällt i Rom och karamellfärg i dem...

Hade även väldigt kul i Göteborg! Bortsett från Helvetesnatten då... men den ska vi snart ha glömt...

Midsommar firades nere i Skåne! Trivdes bra i vackra Ängelholm, även om jag inte direkt kände igen mig sen sist jag var där... Torget kände jag ju igen, även om scenen inte var där och det inte var nått folkvimmel, inga rosor och inga vagnar... Tyckte jag kände igen vissa andra saker också, men det är jag inte helt säker på...

Har inte bara träffat folk långt bort, har ju även umgåtts med folket härikring... Med så fint väder har det blivit mycket grillning! Både i H-berg, Vretstorp, Kumla och Hällabrottet, och givetvis hemma hos Mor och far på soldäck ;)

En vecka kvar... och även den är ganska fullplanerad... Åker snart ner till Vadstena nu för att gå på Måndagsklubben med tjejerna, ska bli så kul!!!! Kommer hem igen imorrn, och då blir det nog rätt lugnt, men på Onsdag blir det Liquid i Örebro med Micke och Nina och några till... och på fredag blir det Birka! Ska bli kul att se, har aldrig varit där! Får se sen hur det blir till helgen... Borde kanske ta det lugnt innan man ska på och jobba igen, men känns som att det finns så mycket mer man vill hinna göra!

Just ja, min söta systerdotter har ju lärt sig att resa sig upp nu, utan att hålla sig i nått!! Bara väntar på att hon ska ta sina första steg utan att nån håller i henne! =)


Sara och Eve vid Kumlasjön

Helvetesnatten

Nu har jag precis kommit hem från en trevlig tripp till Göteborg och Köpenhamn... Vad som var mindre trevligt var första natten i Göteborg. Vi hade varit ute en sväng på kvällen, jag, Hannah och Tina och haft mycket trevligt. Det blev dock en ganska tidig kväll eftersom vi skulle åka buss tidigt nästa morgon.

När jag kom till vandrarhemmet där jag skulle bo hade det kommit två personer till in i rummet (det var ett mixat rum). Det var två herrar från Iran. Den ena av dem började prata med mig, frågade vad jag gjorde i Göteborg och lite sånt. Den andre satt bara och stirrade på mig. Han var lite obehaglig, men han sa eller gjorde ju inget så jag tänkte inte mer på det. När jag sen hade lagt mig i sängen och skulle sova kom han som hade stirrat på mig och kröp ner i min säng!!

Redan där var det ju väldigt obehagligt, men det skulle bli värre. Han hade lagt sig bredvid mig i sängen och jag bad honom gå iväg. Det gjorde han inte. Istället bad han sin kompis att gå ut en stund, vilket han gjorde! Så nu var jag helt ensam med den här äckliga mannen bredvid mig! Jag kan ärligt säga att jag aldrig varit så rädd i hela mitt liv!

Fånigt eller inte, men jag trodde att han tänkte våldta mig. Jag bad honom igen att gå, och nu satte han sig upp, men gick gjorde han inte. Istället började han med saker i stil med "Oh, you are so beautiful, I wanna kiss you, I love you". (Hur creapy får man bli?) Jag svarade med ett "no, you don't" och återigen att han skulle bort från min säng. Han frågade om han fick kyssa mig först och jag sa nej, och äntligen reste han sig!! Han frågade surt nånting i stil med om jag inte gillade muslimer. Så jag svarade kort "no, not in my bed." Hans kompis kom tillbaka in i rummet och de började prata med varann. Jag vände mig om och blundade och låtsades sova, men att sova på riktigt var inte lätt. Jag var fortfarande rädd att han skulle komma tillbaka. Eller bägge två...

Ingenting hände. De pratade en stund och sen gick de och la sig (i sina egna sängar). Men jag kunde inte sova. Det var en riktig pina. Kändes inte kul att veta att man skulle sova där en natt till sen efter att man genomlevt denna. Hela natten låg jag och vände och vred på mig, somnade en stund och vaknade strax därefter med ett ryck. Hela tiden fanns den där obehagliga känslan där att han skulle komma tillbaka...

Andra natten var lugn. När jag kom hem var klockan 2 på natten och alla i rummet sov. Nu var det dessutom tre tanter och en ung tjej där förutom de två männen, så det kändes riktigt tryggt att somna, i kombination med att jag var helt slut efter en lång dag i Köpenhamn och en 5 timmar lång bussresa...

Aldrig mer ett mixat rum!


RSS 2.0