Uppbokad hypokondriker

Ibland tar man sig helt enkelt vatten över huvudet.

"Jo, men det hinner jag, och det med och det och det och det... inga problem, det fixar jag!"

Efter jobbet idag skulle jag fika med Alex, fick dog höra av mig och säga att jag blev lite sen. Trots allt fick även jag inse att jag inte skulle hinna hem, byta om och gå och ta ut pengar på en kvart...

Vi satt och snackade och hann lagom få i oss kaffet innan han fick åka iväg och släppa in hästen och jag hastade in på ICA för att göra lite snabb-shopping. Under tiden som jag handlade ringde min mamma, så det blev både telefonsamtal och handling samtidigt. Men jag hann i god tid hem och lägga in grejerna innan det bar av mot syrran.

Hade tänkt leka lite med systerdottern medan syrran var borta, men hon hade feber, så hon kröp upp i mitt knä och gosade istället. Då och då piggnade hon dock till. Som när det var matdags till exempel. Falukorv är inte dumt det!

Nu när jag kommit hem känner jag mig tjock i halsen... Hypokondriker kanske? Jag är i princip aldrig sjuk, men nog känner man efter lite extra när man träffat nån annan som är krasslig...


Nu är det jul igen...

... Eller nästan iallafall...

Vart tar tiden vägen? Redan 25:e oktober... 25 oktober innebär att det nästan är November... Och när det är November, är det snart December... Igår var det Juli och jag kom hem från Azorerna. Vart tog de andra månaderna vägen?

Nina och jag har pratat om att ta oss en välbehövlig weekend till Rom. I början av December sa vi. Det är bara det att alla helger redan har planerat upp sig själva. Alla utom en. I November. Det är dock en korthelg och inte så lämpligt att resa på... Men jag har ju några dagar semester att ta ut kvar, så kanske, kanske ändå...

F.ö. vill jag påpeka att IKEA inte var först med julpyntandet i år. Det var Coca-cola. Jag är redan trött på tomtarna på Cola-flaskorna. Vad är det för fel på Rudolf? Paket? Jesus??

Tyvärr är de inte ensamma. Jul-bilaga till Liseberg med tidningen. Julklappstips på msn. Julbord i varenda restaurangannons. Och Adventsstakar på ICA.

Missförstå mig inte, jag gillar julen. På julen... Men när de julskyltar och pyntar redan... GAH! Jag får panik! Ska man julshoppa till helgen? Ska jag avkräva önskelista av släkt och vänner nu? Kanske lika bra att köpa skinkan på en gång. Så har man det gjort sen...

Förresten behöver jag nog inte ha så mycket panik. Jag har ju redan julpyntat. D.v.s. ljuslingan på balkongen hänger där sedan förra julen... (dock får jag väl komma ihåg att sätta i kontakten...) Och så glömde jag att ta bort de två tomtar jag hade. I 12 månader.

(Jaja, i 10 månader, men nu ÄR det ju snart jul igen...)


                                                          

P3

Måste man inte bara älska P3's nyhetsuppläsare...?

"En man skottskadades när han sköts igår..."

Kommentar överflödig...

Trevligt och Otrevligt

Trevligt. Nina skrev till mig på facebook; "Idag är det kanelbullens dag. Vi måste vallfärda mot vårt Mecka, Sveas!" Sagt och gjort så gick vi till Sveas och tog en fika. Det var trevligt. Ännu trevligare var det att kaffet var gratis idag! (Nej, jag är inte snål, bara ekonomisk...)

Otrevligt. Medan vi satt på Sveas sattes ett tält upp på torget utanför. Det var hyresgästföreningen som skulle bjuda på kaffe och göra reklam för sig. Vi gick dit för att se vad det var som hände. I tältet stod en jättesur tant. Hon blängde irriterat på oss när vi kom, och trots att vi tog upp en av deras reklamlappar för att läsa varför de stod där just idag, sa hon inte ens hej till oss, eller frågade om vi var med i hyresgästföreningen. Hon bara stirrade på oss med armarna i kors och såg ännu surare ut än innan. Hade jag inte redan varit medlem i hyresgästföreningen hade jag ju inte direkt blivit lockad av att gå med av den sura tanten...

Om man står i ett tält för att göra reklam för en förening, är det då inte brukligt att man ler och hälsar på dem som kommer fram? Att man frågar folk som läser broschyrerna om de är medlemmar, eller vill bli det? Att man berättar vad föreningen står för och varför folk borde gå med i den?

- Titta Nina! Sa jag, Det är tydligen inte bara kanelbullens dag och internationella barndagen idag, utan hyresgästföreningens dag också!
- Och Lesothos nationaldag! Fyllde Nina i.
- Ja, det är ju lika bra att slå ihop alla firningar till en dag! Tyckte jag och vi skrattade lite.
Tanten skrattade inte alls. Hon himlade med ögonen och såg mest ut som hon ville att vi skulle gå.
- Vi är hyresgästföreningen. Det är därför vi står här och bjuder på kaffe! snäste tanten irriterat.

Vi tog varsin bulle och gick. Undrar om man ska gå ur hyresgästföreningen?

Trevligt. Efter besöket i tältet tog vi oss en promenad ner till nya sjön. Vad fint det var! Bra gjort, Kumla kommun! Jättetjusigt! Vi drömde oss bort till sommaren 2011. Fanns många fina platser nere vid sjön att sitta en varm sommarkväll och njuta av livet på. Kan riktigt se framför mig hur man kommer sitta på en av platåerna och dingla med benen och lyssna till ljudet av en akustisk gitarr...

Vi fann även en mysig Titanic-front vid den stora bron. Som sagt, riktigt, riktigt fint! Jag vill ha sommar, NU!


Bootcamp

Såg på en annons att de börjat med Bootcamp i Eskilstuna, varför finns inte det här?? Jag vill också vara med!

Jag vill också ha en grönklädd överbefälhavare som står och skriker i mitt öra att jag minsann orkar 5 till... På mitt gym är det alldeles tyst... När jag springer (joggar) i skogen är det ännu tystare. Var är peppramsorna?

 Och vem blir inte lockad av en slogan som; "Vi lär ut skillnaden mellan träningsvärk och verklig smärta, du kommer älska träningsvärken!" Om inte annat så för att ta reda på HUR de lär ut den verkliga smärtan? Skjuter de rekryterna i foten?

Snälla, starta ett Bootcamp i Kumla! Jag kommer vara den första att signa upp!


                                       
                         Jag antar att Bootcamp instruktörerna är något snällare än mr. Hartman...


Och en liten annan tanke... Varför finns inte ordet "krokodil" med i T9, medan hasch finns? Och Hönsro, VAD är det??

RSS 2.0