Väntan

Sitter och väntar ut tiden... Ska snart åka och hämta min söta lilla skrutt till systerdotter på dagis...

Senare ikväll blir det middag inne i Örebro, skönt att slippa fundera på vad man ska laga för mat... Och så får jag ju suga på karamellen lite till (vilket hemskt uttryck det där är egentligen...), och vänta på att se världens bästa serie! Köpte den idag. ÄNTLIGEN! Har väntat på denna film sen jag såg det på TV första gången. Och då var jag inte många äpplen hög... Vad pratar jag om? Jo, Familjen Macahan såklart! How the west was won. Nostalgi! Kärlek!

 Ska jag stå ut och vänta ända till helgen? Köra Macahan marathon kanske... En sak är iallafall säker. Denna film kommer att slitas i spelaren!

Nu: Mot dagiset och leta efter Trollungarna!

Siiitbil...!

Trött. Förbannad. Ledsen. Uppgiven. Förtvivlad. Finns nog många fler ord som skulle kunna beskriva hur jag känner mig just nu.

Har varit och besiktat bilen idag. Bilen mådde bra när jag åkte dit, fattas bara annat när jag varit på verkstaden 4 gånger de senaste två månaderna...

Det senaste som strulade var handbromsen. Jag hade haft bilen inlämnad på verkstaden några dagar tidigare för att de skulle byta en Purgeventil som var trasig. Tänkte att nu äntligen var det lugnt! Purgeventilen var åtgärdad och det var bara några dagar kvar till besiktning. Bilen var i toppskick!
Yeah right.

Kom hem efter jobbet och skulle lägga i handbromsen. Den for iväg... Så. Tillbaka till verkstaden. De konstaterade att vänster handbromsvajer var av och jag hann få en tid att fixa den innan besiktningen. I måndags bytte de den. Puh! Tur att det hann ordnas innan besiktningen. Nu skulle ju bilen gå igenom.

Idag åkte jag som sagt till bilprovningen. De kollade allt möjligt och det gick bra, ända tills vi körde in i det där lilla huset och skulle kolla bromsar och annat. Då säger besiktningsmannen; "Du har visst en handbroms som inte funkar här." Jag bara tittade på honom. Va? Vad menade han? Handbroms? Den är ju fixad...?
- Vad menar du? Sa jag lite flummigt.
Hade ju använt handbromsen på parkeringen när jag väntade på min tur, och då hade den funkat som vanligt.
- Jag tror att din handbromsvajer gick av, säger besiktningsmannen.
Helt otroligt. Helt makalöst otroligt.
- Nä, du skämtar...! Jag har ju precis bytt den! Det kan inte vara sant...
Böjde mig fram och tog upp pappret ur handskfacket. Beviset på att jag faktiskt bytt handbromsvajer för bara 3 dagar sedan.
- Ja, sa han, Det var den vänstra... Men nu är det den högra som gått av.

Jag hade svårt att dölja min frustration. Kunde inte den #2!@"*£% vajern ha väntat 5 minuter med att paja? Den var ju hel precis innan besiktningen. Den kunde väl ha lugnat sig med att brista till EFTER?? Men nähedå... Lagen om allting jäklighet tycks alltid gälla för mig. Jaha. Blir alltså verkstaden en gång till... Fint! Jag bara älskar att lägga hela min lön på Motorcentrum!

Ni som tycker det är dyrt att spela golf... Ni borde prova att vara stammis på verkstan...! Sagt det förut, och jag säger det igen... If money could talk, it would say "bye, bye".


Home sweet home

Hemma igen efter en mycket trevlig helg i Göteborg! Helgen hade gärna fått vara längre, men trots det är det ändå skönt att komma hem igen. Fick ett varmt mottagande av en kelsjuk katt... Blir att pusta lite nu och sen iväg till Far min och fira fars dag.

På väg ner till Göteborg blev jag tvungen att visa leg på tåget. De har ju infört leg. kontroller nu eftersom biljetterna numera är personliga, men det var inte därför jag fick visa mitt leg.

När jag skulle boka biljett var de slut, så jag hoppade på tåget och tänkte betala där. Konduktören kom och sa:
- Jaha, en vuxen till Göteborg då?
Varpå jag lite tveksamt svarade:
- Neej... Det är väl ungdom upp till 26?
Konduktören tittade på mig och lyfte ena ögonbrynet
- Ja, men du är väl över 26...
Inte som en fråga utan som ett konstaterande. Som om jag såg ut som en 30+:are.
Svarade att jag bara är 22, varpå han sa;
- Jaha, då vill jag se din legitimation...
Han fick titta på mitt körkort och mumlade;
- Mmm, ok... En ungdom... Det blir 320 kr, tack.

I övrigt har helgen som sagt varit mycket trevlig på alla sätt och vis!

Mot Göteborg

Jaha... November. Det här året har verkligen gått fort! Det var ju nyss maj??

Marken är vit av snö, så i helgen drar jag söderut. Ända till Göteborg.

Ska bli riktigt kul att komma bort lite, även om jag känner mig aningen fattig just nu. Fick lämna in bilen på verkstan. igen. Killen på verkstan talade om att det var min Purge ventil som var trasig... Jaha! En SÅN! Det vet jag ju precis vad det är... Ärligt talat hade han kunnat säga precis vad som helst, jag kan absolut noll och ingenting om bilens delar. Men nu har han fixat det, och den söta lilla "check engine" lampan har slocknat.

Fick även en del dryga räkningar denna månaden, så nu är det nedräkning till nästa fredag. Lön, hallelujah!

säger bara; If money could talk, it would say "bye bye".

Sen är det ju det här med packningen... VAD ska man ta med? Vad kan man behöva under en helg? Det borde inte vara så mycket... Så varför är väskan nästan full? Men jag är fullständigt övertygad om att det är absolut nödvändigt med 6 t-shirtar...

Och på tal om väskor... Min bästa väska har spruckit i sömmen (har heller inget med t-shirtar att göra...)!
Så Tomten, om du läser detta, Jag vill ha en ny "HSK-modell" Väska i julklapp... ;-)



                                               

Grattis!

Grattis Mor på 50-årsdagen!

(Endast 5479 dagar kvar till Pensionen nu...)

RSS 2.0