Felhörning och Barnafödande

Har haft besök från Halmstad, Göteborg och Skövde sedan i onsdags kväll till imorse. Mycket, mycket trevligt! 

På onsdagen tog vi en tur in till Örebro för att svänga på höfterna lite... Vi var dock inte de enda som var ute den här onsdagskvällen, så det var packat med folk på Strömpis utedansgolv. Både kul, och lite småjobbigt. Jag hade inte klagat på lite mer svängrum... Men musiken gillade jag! Kul med lite nostalgitrippar och sköna gamla dängor =) 

Torsdagen var en riktig mysdag.
Vi vaknade ganska sent och åt en rejäl frukost. Eller Brunch. Eller vad man nu vill kalla det. Sen spelade vi spel.

I spelet ingick vissa utmaningar som man kunde välja att utföra. Leo satte ribban högt redan från början genom att äta en matsked matolja. Nu blev det ju genast svårare för oss andra att säga nej till de utmaningar som hamnade på vår egen lott... Det blev en hel del skratt och flams medan saker som sexig gång, grodimitation, märkliga sånger och kaninhopp utfördes. Själv fick jag både sjunga och äta en hel matsked smör. Inget jag rekommenderar! Smör (Ok då, margarin...) är verkligen superäckligt! Men det roligaste av alltihop var när Leo fick uppdraget att lägga sig ner på rygg och låtsas föda barn. Vilken inlevelse! Längesen man skrattade så mycket att man fick ont i både mage och skrattgropar... ;) 

På kvällen tog vi en tur in till Örebro igen. Den här gången för att Bowla. Första serien gick... kasst! Jag kom sist. Andra serien gick destu bättre! Jag vann både serien och totalt. Visserligen med bara två poäng, men ändå...
Hade en riktig flyt i slutet och drog in flera strikes för att avsluta med en spärr och en strike på sista rutan. Helt ok avslut får man ju säga.

Efter bowlingen var vi alla hungriga och tog oss tillbaka hemåt för att äta på Ceasar. Blev som vanligt mycket fint bemött där och maten var utsökt. När vi åt satt vi och pratade om allt mellan himmel och jord, och ett av ämnena som kom upp var butiker med fyndiga namn. Jag berättade då om ett gym i Örebro som heter "Slink in, Slank ut".
När jag sa detta var Hannahs spontana reaktion; "Men gud vad snuskigt!"
Jag förstod inte riktigt vad som var snuskigt med det, utan fortsatte istället med att säga;
- Ja, men det värsta är att de har stora skyltfönster, så alla som går förbi kan ju se in på de som tränar... Det kan ju inte vara så kul... Det ligger ju mitt i stan!

Hannah utropade då;
- Jaha, du sa GYM! Jag tyckte du sa GYN...!
Plötsligt vart det så mycket klarare varför "Slink in, slank ut" kunde låta snuskigt... ;)

När vi kom hem spelade vi ännu mer spel och doppade bananer i smält vit choklad. Mums!

Den sista tokigheten vi hittade på innan sängdags var att leta hål i luftmadrassen. Hannah sov i min säng, men Anna och Leo hade lånat varsin luftmadrass. Tyvärr läckte en av dem och vi började detektivarbetet efter hålet. Hålet som visade sig vara många hål.

Min luftmadrass har nu inte mindre än fem silvertejpsbitar påklistrade. Tyvärr räckte inte det, då luften gått ur ganska mycket även den andra natten. Av detta kan man dra lärdommen att har man en katt ska man ha dörrar stängda när man har luftmadrasser liggandes på golvet...

Tack för ett par toppendagar!  =)



Azorerna

Jag har inte skrivit på länge... Men det har inte Shakespeare heller!

Det här har varit en intensiv vecka. Jag drog med mig min mor till Azorerna för lite äventyr, och vilken tur det blev! Fanns otroligt mycket att se och göra på den lilla ön Saõ Miguel där vi var.

Första dagen checkade vi in på hotellet och gick ner till city i Ponta Delgada. Helt otroligt hur en stad med endast 22 000 invånare kan kännas som en storstad! Citykärnan var vidsträckt och full med affärer och restauranger, och trafiken ska vi inte ens tala om! Bilar precis överallt... Trafikreglerna var det dock inte så noga med...

Jag provade svärdfisk på en restaurang nere vid hamnen. Fantastiskt gott! Det var faktiskt så gott att jag beställde svärdfisk två gånger till på andra restauranger under veckan. Även de var goda, men inte alls i närheten av den jag åt första kvällen. Jag kommer drömma om svärdfisk här hemma! ;)

Vi passade på att bekanta oss lite med staden även om vi skulle på stadsvandring redan dagen efter, kan ju alltid vara bra att ha lite koll... När vi gick upp till en av stadens många kyrkor blev det dock inte kyrkan som blev fotograferad, utan jag! Tre killar kom springandes med kameror i händerna och en av dem kom fram med sin och sa nått på nått annat språk. Vi trodde att han ville att vi skulle fotografera dem tre framför kyrkan. Men det ville han inte alls. Han ville bli fotograferad med mig. Så han ställde sig bredvid mig och de andra två fotade. Sen bytte de, så han tog kort på mig med sin kompis också. Min mamma stod bredvid och skrattade så hon höll på att dö. Dock glömde hon att fotografera... Och jag får väl medge att jag skrattade en hel del jag med...

Under veckan gjorde vi flera fantastiska turer. Vi tittade på sjöar, blommor, vattenfall, djungel, hav och makalösa klippor. Azorerna är verkligen naturälskarnas paradis!

En av dagarna åkte vi ut på havet med en gummibåt för att titta på delfiner och valar. Jag hade inte så höga förväntningar. Trodde att vi skulle få se några delfiner, men inga valar. Men jag hade fel! Vi fick se tre olika delfinarter och två sorters valar! Helt otroligt! Kändes mäktigt att vara så nära de enorma djuren! Vi fick se några magnifika dyk av kaskelotterna, som slängde upp stjärtfenan i vädret innan de for ner i djupet. Det var svårt att hinna med att fota, men några fina bilder blev det iallafall.

En annan dag åkte vi Jeep. Det var ganska häftigt att åka på de smala "vägarna" i djungeln, men tyvärr var det en extrem dimma den här dagen, så sjöarna vi åkte upp för att se kunde vi endast se från marken och inte från bergstopparna. Vår chaufför tog oss iallafall runt en av sjöarna och jag var väldigt fascinerad av att de på ett ställe dragit vägen rakt igenom en å, istället för att bygga en bro över eller dra vägen runt... Tur att man hade jeep där! Hade inte gått att komma över med en vanlig bil. 

Längst de Azoriska vägarna växte hortensior överallt. Fantastiskt vackert! Tittade man sedan lite längre åt ena hållet kunde man nästan alltid se havet, och på insidan ett grönskande landskap, höga berg och vulkankratrar. 

De flesta hus på landsbyggden och alla kyrkor var byggda i två material; Vit kalksten och Svart lavasten. Svårt att beskriva hur fina de var! Inne i Ponta Delgada fascinerades vi av hur olika standard det var. Det kunde vara två ruckel bredvid varann, sen ett tredje som såg ut som att det skulle trilla ihop när som helst, och sen var det fjärde en otroligt tjusig lyxvilla, och sen kom det ytterligare ett som såg att trilla ihop vilken sekund som helst. Fanns inte fina kvarter och ruckelkvarter, utan det var en väldig mix överallt.

En av dagarna var vi vid ungdomens källa. Vattnet var så järnrikt att det var helt orange! Samma dag fick vi också prova på en Azorisk specialitet. Det fanns gott om varma källor i Furnasområdet. Naturligt kokande vatten och ånga som for upp ur marken. Där dessa källor fanns hade man stuckit ner ihåliga cementrör i marken. Högst upp på cementröret lade man en gryta och sedan täckte man över den med jord. Efter 5-6 timmar var maten färdig. En sån gryta fick vi prova. Det var häftigare än det var gott...

Sista dagen var vi på en djungelvandring. Vilken otrolig natur! Azorerna var vackert överallt, men djungeln var ändå nått alldeles extra. När vi gått en bit kom vi till ett vattenfall. Där badade vi och åt vår picknick. Väldigt mysigt.

När man åt på en restaurang fick man ett kuvert först, bestående av en liten brödbit, smör och en ganska stark röra, som man sedan fick betala för. Om man inte sa innan man beställde att man inte ville ha kuvertet förståss. Men två av våra medresenärer rekomenderade en restaurang som var lite annorlunda. Vi gick dit tillsammans med dem för att testa. Och vilken restaurang det var! Killen som ägde restaurangen både serverade och lagade maten, men tog sig ändå tid att stå och prata och skoja med gästerna. När vi hade beställt vad vi ville äta kom han in med drinkar. Riktigt goda drinkar! När drinkarna var slut fick vi varsin sallad, som också den var väldigt god. Sedan kom maten. När maten var slut och vi funderade på att betala och gå, kom han in med portvin! Jag var lite orolig över hur dyrt det skulle bli här med alla grejer han kommit med, men när notan kom fick vi bara betala för maten och den dryck vi beställt, inte för varken drinken, salladen eller portvinet. Vilken service! Och vilken trevlig kock!

Har otroligt mycket minnen och upplevelser att berätta om, men nån ska ju orka läsa det också... Så jag avrundar här... Med några bilder...

         

      

     

OBRIGADO!

RSS 2.0