Semester

Jag har nog tagit semester från bloggen också... Länge sen jag skrev nått... Men finns inte så mycket att rapportera om...

Hade en väldigt trevlig midsommar nere i skåne, och vädret har ju varit toppen so far under semestern! Skönt att slippa se ut som en magnecyl när man ska tillbaka till jobbet sen ;)

Har blivit ett par lata dagar nere vid sjön, och där trivs jag ypperligt! Synd bara att alla andra verkar jobba nu när jag är ledig, känns som slöseri med ledighet att inte hitta på en massa saker... Men lite finns ju iallafall planerat...

Ikväll blir det grillning och brännboll och annat skoj, och imorrn blir det nog också lite grillande... Ska även vara kattvakt åt föräldrarnas kissar, så blir nog lite slappande på "soldäck" hos dem också ;)

Sen bär det iväg till Göteborg! Nu har jag ju fått tummen ur och lyckats boka in mig på ett rum, och även beställt tågbiljetter... Och sen tar jag och Hannah bussen över till grannlandet. Ska bli så kul att komma iväg! Brukar alltid vara skoj att hitta på saker med Hannah, men längesen vi reste nu!  

Och veckan efter blir det ju Vadstena! Ska också bli extremt kul att träffa gamla klasskamrater igen! Längtar! =)

Sen blir det Birka... och Stockholm!  Jag har nog inte så lite att göra som jag själv tror iallafall ;)


                    
                     Bevis på att jag iallafall fått lite färg ;)

If money could talk...

...it would say "bye bye"!

Nu har jag varit iväg och köpt ett nytt batteri till bilen. Ingen billig affär! Men en olycka kommer ju sällan ensam som det så fint heter... När jag öppnade huven såg jag nått klet. Fint! Nått som läcker...! Precis vad jag längtat efter! Så nu blir det en tur till verkstan imorrn och se om de kan fixa det där... Riktigt känner hur sedlarna får vingar... 

Blir även en tur till tågstation imorrn för att köpa tågbiljetter... Och så ska det bokas vandrarhem i Göteborg... Hannah har fått pengar för bussresan och snart ska Emma ha pengar för Vadstena... Hyran är betald och räkningarna likaså... Nyss knackade en man på dörren och berättade om sin hjärtsjuka dotter... och blödig som man är så fick han såklart en slant... Kylen börjar bli tom, så snart blir det en tur till affärn... Ja, vad säger man? Tur att man är så tät... ;-) 

Ny diet?

Den här helgen har jag gått på diet. En omvänd sådan... 

Glöm Atkins, glöm South Beach, glöm GI och glöm barnmatsmetoden... Här har det inte ätits något nyttigt på hela helgen! (Tur att man bara fyller en gång om året...)

Det har blivit fika och tårta och kakor... pizza... energidryck... alkohol... snacks... Listan kan nog göras längre... 

Så vad kallas denna diet då? Fetto superstar? Nej... "Vassen 2009".  Tur att det ändå är för kallt att bada än ;)

I övrigt har det varit en mycket trevlig helg. Fullt upp och fullt ös, som det ska vara med andra ord! Men vad har hänt med vädret? I fredags regnade det precis hela dagen! Inte så kul...även om det var trevligt att sitta hos David och kolla på film =)

Resten av helgen har det varit mulet och grått... V-a-r är solen?? Förhoppningsvis är den i Skåne nästa helg...

Anyhow... Tack Martina för en trevlig fest! Mindre tack till min bil som strejkade i Söndags både när jag skulle till och från mor och far på släktkalas... Byta batteri kanske? Eller byta bil... Får hoppas att jag får igång pärlan ikväll, annars kommer the drama queen fram och bilen blir utbytt på två röda...

Fyra dagar kvar till semestern nu! Ska bli såå skönt att vara ledig! Nedräkningen har börjat... 

                                  

Kändiskåt Mulle Meck

Jag antar att alla sett Jönssonligan... När Sickan tar upp sin sko, smeker den ömt och hojtar "Liiiiilla Niiiissssseee"... Så känner jag mig just nu... Lite muck och helt väck i skallen... Så är det efter en slitig dag på jobbet...

Idag har varit en väldigt udda dag... Nu mot slutet skulle man kunna säga att den gått under lagen om alltings jäklighet (Allt som överhuvudtaget kan gå fel, kommer att göra det också!). Men egentligen är det inte helt sant, för med lite blod, svett och ja...ok då, inga tårar... men en hel del envishet...fixade sig ju allting.

Dagens roligaste händelse var nog ändå när jag stod och städade toaletterna. In kom en man med ansiktsmask. Ja, alltså en sån där de hade i asien för att skydda sig när fågelinfluensan härjade... En sån läkare brukar ha... Han kom in med den på... tittade på mig och frågade "det där kommer ta en stund va?" sen väntade han en halv minut och sen gick han ut igen... Kvar stod jag och såg förvånad ut. Sen började jag skratta för mig själv... Jag undrar om han hade bacillskräck? Tog han av sig masken när han gick ut från toan? Eller gick han runt med den hela dagarna? Det kanske inte låter så roligt. Men det var en rolig syn. Tänk en man i 50-årsåldern, med jeans, skjorta och prydlig kavaj i ljust tyg... och ansiktsmask!

Och så var ju NORDMAN inne! Hur kul är inte det?!? Ja, Håkan Hemlin alltså...
Kände mig som ett barn på julafton när han stod där framför mig! Och ja, jag är medveten om att det är barnsligt att vara "kändiskåt" (usch vad jag hatar det ordet), men enligt Åsa är man ju inte vuxen förrän man är 30, så jag har ju rätt att vara barnslig ett tag till ;)

Vår kära kortläsare har varit offline i princip hela dagen... fruktansvärt irriterande... Tar en massa onödig extratid (och energi) och gör folk irriterade fast de borde hoppa av glädje (det är ju helg). Men vi var ju tre under några timmar så vi hann ändå få en hel del gjort, vilket ju alltid är skönt...

På kvällen behövde pressen tömmas. Inga problem! Yeah right.

Började med att jag inte fick in "pinnen" mellan springorna, utan fick krypa till korset och be kocken om hjälp att ta i... men det fixade han ju! Problem ett avklarat... Sen var det problem nummer två... Klantskallen (jag, alltså) glömde att hänga på kedjan innan jag skulle tömma ut balen. Resultat? Inget hände. Balen var där den var och rörde sig inte ur fläcken. På pin kiv. Fick ringa chefen och be om tips och trix. Så det löste sig ju det med... Nu var det bara det sista problemet kvar. Det jag hade bävat för... (de andra problemen hade jag inte räknat med....) Men jag löste det med efter ett tag... även om det tog sin lilla tid och jag fick hitta på mitt eget lilla trick... Men både Henke och Tomas har ju sina trick, så det är ju inte mer än rätt att jag har ett eget jag med... ;) 

Trots mina öden och misstag kände jag mig som Mulle Meck när jag kom in igen... Riktigt stolt över mig själv att jag till slut lyckats få allt rätt. Jag menar... jag är ju ett tekniskt snille...hum hum.

Jag undrar just vad folk tänker när vi diskuterar presstömning på jobbet... De mest lustiga uttryck brukar nämnligen ta sig form då... Ser just att jag skrev "inte fick in pinnen mellan springorna", kanske inte så lätt att koppla det till en press... Sen har ju Tomas sitt "Sen låter man den hänga och dingla i kedjan"... Inte heller nått man automatiskt kopplar till pressen om man inte vet att det är den det talas om... Även "Och sen kör man in pinnen bakifrån och trycker fram den..." eller "Och så vickar man lite fram och tillbaka så den kommer upp" är klassiska citat... Och ja, det är fortfarande pressen det handlar om!

Vad är det egentligen för dag...?

Jag misstänker att nån på Interpress känner sig lite förvirrad över vilken dag det är egentligen, efter det fina brevet vi fick på jobbet idag...

Normalt sett brukar de ha skrivit datumet då brevet skrevs högst upp i högra hörnet. Nu hade de tydligen skrivit brevet imorrn... inte illa att kunna skicka ett brev dagen innan man ens skrivit det! Det är väl höjden av snabbhet! ;)

Men detta var inte det enda virriga i brevet... Längst ner passade de på att önska oss en trevlig nationaldag! Så inte nog med att de inte visste om det var den 3:e eller 4:e... De verkade tycka att det var bäst att skriva om nationaldagen också, man vet ju aldrig... den skulle ju kunna ha flyttats från den 6:e till den 3:e (eller den 4:e som de verkade tro att det var).

En annan teori är ju att den som skrev brevet trodde att det var den 4:e när han/hon skrev och det tar ju ett par dar att skicka det, så han kanske tror att det är den 6:e idag...

Ser framför mig en liten gubbe med bordsflaggstång, bermudashorts och hawaiiskjorta, redo att fira nationaldagen då chefen ringer och talar om att 3:e Juni inte alls är en röd dag...

Och på tal om att se saker framför sig... Min kära mor berättade om en dröm hon haft i natt... om mig. Den var dock ganska sjuk så jag tänker inte skriva den här... vet inte om den vore mest pinsam för mig eller för henne... Men hon hade iallafall skämts när hon drömde och jag tyckte det var pinsamt när hon berättade den, trots att det inte hänt och aldrig kommer att hända... Men när nån berättar något kan man ju på nått sätt se det framför sig som om det hänt. Och det gjorde jag ju. och skämdes. igen.

RSS 2.0