Berusande kunskap...


Ett samtal på Centralen i Göteborg:

Tjej 1: - De där killarna igår verkade ju jättesmarta!
Tjej 2: - Jaså? Vadådå?
Tjej 1: - Ja, men alltså... De gick ju på KTH!
       *Tystnad*
Tjej 2: - Jaha... Är det nån ny drog eller?




Förstagångsväljare är livsfarliga!

Ett samtal idag mellan två personer, ≈ 18 år;

Tjej: - Ja, just ja, du får ju rösta i höst!
Kille: - Japp!
Tjej: - Vilka ska du rösta på då??
Kille: - Nja...
*en stunds tystnad*  
Kille: - Alltså jag tänkte rösta på Moderaterna... Men sen fick jag kaffe av Vänsterpartiet...


Ritz

Jag hade tänkt slå på tv:n några minuter för att se Kronprinsessans bröllopsklänning, men istället blev jag sittandes tittandes under hela vigseln och kortegen, samt båtturen och mottagandet vid slottet. Vad fint det var! De såg så lyckliga ut! Framförallt Victoria. Det strålade verkligen om henne!

Det var dock inte det enda med bröllopstema under gårdagen.

Nina, jag och Rashid tog oss en tur in till Örebro på kvällen för att gå ut. På bussen träffade vi på Thomas, Tove, Evie och ett par av deras kompisar. Blev en skrattfylld bussresa med en del bus och tokigheter.

Väl framme i Örebro bestämde vi oss för att gå till Ritz. Vi var förväntasfulla över vad det skulle vara för ställe, då vi hört väldigt blandade recensioner om det. Nina hade hört av en gemensam kompis till oss att det var ett bratställe, och har varit lite tveksam till att gå dit tidigare, men vi har också båda hört från flera källor att det ska vara ett riktigt bra ställe.

Trots att åldersgränsen är 25 och rykten säger att de är stenhårda på åldersgränser på Ritz, så var det inga problem att komma in. Första intrycket var bra. Riktigt bra. Vi satt på uteserveringen och njöt av värmen och sällskapet. Det kom mer och mer folk ju längre tiden gick, och åldern och stilen var väldigt blandad, men några brats såg vi inte till. Nina blev lite nervös av att det var så många vakter där, men jag tycker snarare att det känns tryggt. Och det var väldigt lugnt hela kvällen. Inget strul, bara glada människor som dansade och pratade!

Nu kommer jag så till bröllopstemat. Det var nämligen ett svensexegäng där. En av killarna hade en guldig pappkrona på huvudet och sprang runt med en stor tavla föreställande Daniel och Victoria. Kan ju säga att hans utstyrsel öppnade för många samtal runt om i lokalen om kronprinsessbröllopet. Kul att en sådan sak kan förena så många olika typer av människor!

Jag hade en grymt bra kväll, det var nog inte sista gången jag var på Ritz! Rekommenderas varmt för dem som vill festa i Örebro! Bra musik, stort dansgolv, bra bartenders och massor av trevliga människor! 


                                                       
                                                           Baren i det stora rummet...

Hur har jag lyckats...

...Få katthår

                   ... i stekpannan?!?

Bara 42 år kvar...

...Tills man blir pensionär...

I Lördags fyllde jag år. Och vilken födelsedag det var!

Det började med en krogrunda med Nina och Rashid på fredagen. Tio i 12 på natten började Nina räkna ner. Kändes lite som Nyår när hon satt och talade om hur många minuter det var kvar hela tiden. Strax innan 12 försvann hon iväg, för att sen komma tillbaka med en drink i lustiga färger och ett lurigt leende. Jag vet inte om jag ens vill veta vad hon hade fått bartendern att hälla i den... Hur som helst smakade den ganska bra, och vi hade en riktigt rolig kväll. Det var inte många minuter den kvällen vi inte stod på dansgolvet...

På Lördagen hade vi tänkt ha femkamp och lite lekar utanför mig, grilla, spela minigolf och sedan avrunda kvällen med en drink eller två på Sjösidans uteservering. Det bidde inte så.

Vädret stod inte riktigt på min sida och efter ett antal skurar fick jag inse att ingen vill gå ut och leka i ösregn. Det fick helt enkelt bli till att sitta inne och lyssna på musik, äta fruktbricka och snacka istället. Inte helt fel det heller!

Korven som vi skulle grilla kändes inte så rolig att steka, så vi gick iväg och köpte pizza istället. Skräpmat som skräpmat, right? ;)

På söndagen firades det hemma hos mor och far. Vädret var betydligt bättre och det gick att sitta ute en hel del. Riktigt skönt! Fick även springa en hel del fram och tillbaka med systerdottern, som har energi för 15 personer... Hon lärde sig snabbt vilka blommor hon fick och inte fick plocka och sen rev hon upp en bunt i taget och sprang och lämnade dem till sin mamma, pappa, mormor, morfar och till mig. Det blev några vändor, och när alla hade fått varsin gång började hon om. Men vi hann också cykla, gunga och gosa med katterna. Eller med Texas iallafall, de andra håller sig lite undan från Eve än så länge...

Fick många fina presenter och gratulationer under helgen. Och även på facebook svämmade "grattis"-inläggen över. Bl.a. fick jag ett från Afghanistan som smällde lite högre än de andra. (Lyckligtvis inte bokstavligt...)

Avslutar inlägget med ett stort TACK till alla som på ett eller annat sätt delat mitt firande med mig =)

                              


                                                


                                  



Andra änder...

Äntligen långhelg! När jag gick av mitt pass idag kände jag en stor frihet. Ledig torsdag eftermiddag, fredag, lördag, söndag och nästan hela måndagen! Som en minisemester!

Detta firades med basket och minigolf. Fick stryk i basketen, men tog igen det på minigolfen, även om det förmodligen var min sämsta runda någonsin... Nina hade dock en bra förklaring till varför det gick som det gick...

 N: - Jag vet varför det går så kass. Det går ju inte att slå från det här hållet!!!
 A: - Men spela från andra sidan då?
 N: - Men då blir det ju ÄNNU svårare!

Efter avslutad golfrunda tog vi en promenad och fick syn på en and som gärna lät sig fotograferas. Tyvärr hade jag bara mobilkameran på mig, så bilderna blev väl sådär...

Vi gick upp på bron vid sjön, och i en av blomlådorna på räcket hade en andhona fixat sig ett litet bo. Hon brydde sig inte nämnvärt varken om att vi gick på bron eller att vi fotograferade henne ganska närgånget. Tog några bilder och gick sen därifrån så hon fick vara i fred...

Kan fundera på om hon hade puttat ut blommorna ur lådan själv? Hon hade iallafall varit duktig på att få upp gräs och ett par kottar i sin låda, trots att den satt så högt upp. 


                                
                                                          Anden i Lådan...


Äntligen sommar!

Idag var jag riktigt trött efter jobbet. Helst hade jag bara lagt mig i sängen och bäddat ner mig och min onda hals, men jag hade lovat Nina att vi skulle ta en kaffe i solen idag. Och tur var väl det! När jag väl varit ute en stund mådde jag hur bra som helst! Det var alltså bara lite sol jag behövde! =)

Vi satt utanför biblioteket och drack kaffe och åt glass. Och spanade på folk. Härligt och mysigt att kunna sitta ute i shorts och inte frysa minsta lilla! Dock blev vi båda väldigt irriterade när vi såg en 4-åring (vi gissar att hon var 4) i högklackat!!! Vad är det för föräldrar som låter ett så litet barn gå i högklackat?!? Såg ganska kul ut när flickan gick i sina klackar, med en napp i munnen... Hon klättrade också ganska bra på både stenkanten vid vattnet och upp för en liten trappa, och allt mamman gjorde var att från sitt fikabord säga "gå inte upp där, akta så du inte ramlar." Men att gå och hämta barnet var tydligen för jobbigt...

Jaja, det är ju ganska lätt att sitta här och säga "vad är det för föräldrar som gör si och vad är det för föräldrar som gör så?", Moralpredikan är ju ganska enkel för den som själv aldrig blivit prövad... men jag antar att jag kommer få igen när (om) jag får egna barn...

När kaffet var slut gick vi en promenad i det fina vädret. Tänk vad lite sol kan göra! Helt plötsligt var man pigg och glad som en lärka, och snart fick vi för oss att vi skulle spela basket. Vi gick bort till Kumlaby och letade upp en boll och spelade en stund. Plötsligt var klockan kvart i nio på kvällen... Hur gick det till?

Underbara, härliga sommarväder! Det är sånna här dagar man önskar att man hade ett utejobb (men övriga 9-10 iskalla, blöta, grå månader är man ganska glad att man får vara inomhus...)

Imorrn blir det löpning och på torsdag ska jag ta premiärturen ner till badet, ja, om det är så fint väder som idag alltså... Blir nog inget badande, men att ligga i slänten, lyssna på musik och läsa en tidning känns som en bra plan för min lediga dag =)


RSS 2.0